Product was successfully added to your shopping cart.
03 490 44 50KONTAKTIRAJTE NAS
0item(s)

Vaša košarica je prazna

Najnovejši trendi

Emilio Pucci-umetnik-maj 2019:

   

   

Z vzponom do slave v italijanskem povojnem času je markiz Emilio Pucci razdrl toge konvencije svojega časa in osvobodil ženske s svojimi lahkotnimi modeli oblačil, prepoznavnimi tiski in divje pisanimi vzorci. Z leti je postal ne samo prelomni modni oblikovalec temveč tudi izjemen umetnik. V svoji ogromni palači v središču Firenc je dneve preživljal z risanjem, slikanjem in skiciranjem, svoja umetniška dela pa pogosto prenesel v vzorce tkanin in iz njih sešil čudovito potiskane ženske obleke. Največkrat mu je bila navdih narava, kot naprimer valovanje morja ali sipine v puščavah. V zgodovini mode, še posebno v obdobju od 1950 pa do 1960 je Pucci dovršen primer preseka med luksuzno modo in konfekcijo. Začetek svoje bogate kariere je usmeril v kreiranje smučarskih oblačil in kopalk, nato pa se je posvetil ustvarjanju prestižnih lahkotnih oblačil za takratni jet set s sedežem na Capriju- dragocenih svilenih šalov, tunik in vsem poznanih ne mečkljivih svilenih oblek. Njegove slavne stranke so bile tudi: Marilyn Monroe, Sofija Loren, Jackie Kennedy. Danes za modno hišo  Pucci oblikuje njegova hči Laudomia ter ostali znani modni oblikovalci v lastništvu francoskega carstva luksuzne mode LVHM. Zaradi splošne prepoznavnosti njegovega barvitega stila in kalejdoskopskih vzorcev, se danes vzorec iz tega navdiha preprosto imenuje »Pucci print.«


Zlato-roza sijaj-april 2019:

   

   

Eden glavnih modnih trendov, najverjetneje celo najlepši in najbolj >nov< za pomlad poletje 2018 je tudi Zlato roza sijaj, Shiny rose&gold in to v celotni modni podobi. Od barvnih odtenkov las, manikire nohtov, make upa, modnih očal, nakita, ur, ovitkov za telefone itd itd.... pa vse do naših oblačil se blešči in še se bo bleščalo v zlatkasto, pudrastih, roza, lila in bež odtenkih - vedno s pridihom sijaja. Pastel, ki ga pomlad nadvse ljubi ostaja, pridruži se mu sijaj, skupaj ustvarita edinstveno sobivanje. To modno kombinacijo, tudi če bo oblačilo še najbolj enostavno, bo vedno obdajal pridih ženstvenosti in elegance.


Angleško vezenje-april 2019:

   

Tehnika angleškega vezenja je nastala v Angliji v času, ko so tja prispele prve bombažne tkanine. Pričeli so z izdelovanjem vezenin in sicer z belo nitko na belo platno ter z barvasto nitko na barvasto platno. Danes je zelo popularna tudi tehnika vezenja s črno nitko na črno platno. S tehniko angleškega vezenja ustvarimo s pomočjo dveh ali treh osnovnih vbodov posebne okrasne motive, ki jih dokončamo s križnimi vbodi. S tehniko angleškega vezenja zelo lepo popestrimo naša enobarvna oblačila in jim podarimo zelo osebno noto. Nadgradnja angleškega vezenja je vezenje rišelje, (Richelieu), ki je še bogatejše ter z mnogo več okrasja.


Devore-april 2019:

   

Metražna tkanina - le devore, angl. burn out, po naše izžganka, imenujemo tehniko procesiranja na blagu, s katero v interakciji dveh ali več različnih komponent (npr svila in viskoza) dosežemo igro prosojnosti in neprosojnosti blaga oziroma vzorcev. Vedno moramo uporabiti najmanj dve komponenti, od katerih mora biti ena podvržena kemijski reakciji devoreja (razžiranje), druga pa ne. Tako največkrat uporabimo vlakna s proteinsko osnovo, kot npr. svila, le-ta pa kombiniramo z vlakni s celulozno osnovo, kot npr. viskoza, bombaž ali rajon. Po nanosu posebnih gelov, ki raztopijo (izžgejo) vlakna s celulozno osnovo, na tem mestu ostane samo vlakno s proteinsko osnovo - tako dobimo željeni vzorec. Devoreje naknadno lahko še tiskamo ter s tem še dodatno poudarimo bogastvo tkanine v vsej njeni polnosti: igra prosojnosti, različnih intenzivnosti barv in vzorca kot takega. Te lastnosti devoreja dajo oblačilu poseben svečan look!


Mreže in makrameji-marec 2019:

   

Predstavljamo vam nekaj artiklov iz vzorčaste mehke mrežice ter vzorčaste makrameje. Lahko jih kombiniramo z artikli sorodne barve ali pa ustvarimo poljubne kontraste. Kakor vemo so artikli iz družin mreže, angleško vezenje ter makrame hiti te in še posebno naslednjih sezon.

Mreže so prispele v štirih barvah- temno modra, tobak, bela in črna. V stilu makrame pa sta prispeli dve barvi: tobak in bela. 


Žamet-november 2018:

   

Žamet je prožno pletivo z značilno mehkobo in elegantnim leskom. Ima ščetkasto oziroma puhasto površino. Niti, ki štrlijo iz tkanine, so dolge do 1 mm. Tkejo dve plasti žameta hkrati. Osnovne niti so ločene, peta nit pa združuje obe plasti tkanin. Izdelovanje končajo tako, da prerežejo povezovalne niti. Končki te niti tvorijo puh. Zaradi pravokotnih štrlečih niti se barva tkanine spreminja glede na kot, pod katerim tkanino opazujemo, zato je pri polaganju krojev treba paziti, da so postavljeni vsi v isti smeri. Do izuma sodobnih tkalnih strojev je bil zelo drag. Uporabljali so ga za prestižna oblačila. Danes se uporablja za majice, obleke, kostume, različne dekoracije…


Prešito in podloženo-november 2018:

   

Naši artikli CUERS in CORELLI 

Prešito in podloženo blago z mehko kosmateno podlogo ter vmesnim slojem iz vatelina ter z videzom prešitih vzorcev.

Uporabljamo ga predvsem v oblačilne namene, lahko pa tudi v dekorativne. Namenjen je izdelavi raznih jaknic, plaščev in brezrokavnikov kot osnova ali podloga. Uporabi se lahko tudi za izdelavo odej, spalnih vreč, pregrinjal, vrečk…..

Zelo širok spekter uporabe tega prijetnega in toplega materiala.


Britanski navdih-september 2018:

   

Vse kar je povezano s tradicijo in dediščino in tudi vse kar poruši tradicijo in dediščino:

to je eden izmed najbolj zanimivih trendov za prihajajočo sezono jesen/zima 2018. Modni oblikovalci so soglasno izbrali blago in materiale, ki izhajajo iz klasične angleške moške garderobe. Grobi tvidi, aristokratske »glencheck« kare, očarljiva pepita, škotski karo v neskončno veliko različicah. Rezultat je slog, ki prehaja iz post-punk-a v jaz-nosim-samo-vintage in se oddalji od tega, kar bi imeli za svečano. Ustvarjena so mini in maxi krila, ki ji ne vidimo krila ampak kot kilte. Suknjiči iz krpank, očitno preveliki.

BlackWatch ali Balmoral? Rojen je nov klan.