Product was successfully added to your shopping cart.
03 490 44 50KONTAKTIRAJTE NAS
0item(s)

Vaša košarica je prazna

Najnovejši trendi

Emilio Pucci-umetnik-marec 2021:

   

   

Z vzponom do slave v italijanskem povojnem času je markiz Emilio Pucci razdrl toge konvencije svojega časa in osvobodil ženske s svojimi lahkotnimi modeli oblačil, prepoznavnimi tiski in divje pisanimi vzorci. Z leti je postal ne samo prelomni modni oblikovalec temveč tudi izjemen umetnik. V svoji ogromni palači v središču Firenc je dneve preživljal z risanjem, slikanjem in skiciranjem, svoja umetniška dela pa pogosto prenesel v vzorce tkanin in iz njih sešil čudovito potiskane ženske obleke. Največkrat mu je bila navdih narava, kot naprimer valovanje morja ali sipine v puščavah. V zgodovini mode, še posebno v obdobju od 1950 pa do 1960 je Pucci dovršen primer preseka med luksuzno modo in konfekcijo. Začetek svoje bogate kariere je usmeril v kreiranje smučarskih oblačil in kopalk, nato pa se je posvetil ustvarjanju prestižnih lahkotnih oblačil za takratni jet set s sedežem na Capriju- dragocenih svilenih šalov, tunik in vsem poznanih ne mečkljivih svilenih oblek. Njegove slavne stranke so bile tudi: Marilyn Monroe, Sofija Loren, Jackie Kennedy. Danes za modno hišo  Pucci oblikuje njegova hči Laudomia ter ostali znani modni oblikovalci v lastništvu francoskega carstva luksuzne mode LVHM. Zaradi splošne prepoznavnosti njegovega barvitega stila in kalejdoskopskih vzorcev, se danes vzorec iz tega navdiha preprosto imenuje »Pucci print.«


Angleško vezenje-marec 2021:

   

Tehnika angleškega vezenja je nastala v Angliji v času, ko so tja prispele prve bombažne tkanine. Pričeli so z izdelovanjem vezenin in sicer z belo nitko na belo platno ter z barvasto nitko na barvasto platno. Danes je zelo popularna tudi tehnika vezenja s črno nitko na črno platno. S tehniko angleškega vezenja ustvarimo s pomočjo dveh ali treh osnovnih vbodov posebne okrasne motive, ki jih dokončamo s križnimi vbodi. S tehniko angleškega vezenja zelo lepo popestrimo naša enobarvna oblačila in jim podarimo zelo osebno noto. Nadgradnja angleškega vezenja je vezenje rišelje, (Richelieu), ki je še bogatejše ter z mnogo več okrasja.


Mreže in makrameji-februar 2021:

   

Predstavljamo vam nekaj artiklov iz vzorčaste mehke mrežice ter vzorčaste makrameje. Lahko jih kombiniramo z artikli sorodne barve ali pa ustvarimo poljubne kontraste. Kakor vemo so artikli iz družin mreže, angleško vezenje ter makrame hiti te in še posebno naslednjih sezon.

Mreže so prispele v štirih barvah- temno modra, tobak, bela in črna. V stilu makrame pa sta prispeli dve barvi: tobak in bela. 


Vzorci divjih živali-februar 2021:

   

Že kar dve sezoni moda močno v ospredje postavlja tkanine in druge modne dodatke z vzorci divjih živali. Le-ti niso več omejeni samo na leoparde, zebre in kače, v tej paleti najdemo še tigre, geparde, panterje, levje glave, vzorce ptičjega perja, pave itd. Skratka favna v zelo lepi in razširjeni podobi. Vzorci divjih živali so v modi kraljevali že večkrat in imajo tako za sabo precej dolgo zgodovino. Z njihovo uporabo so prvi začeli v Ameriki v poznih šestdesetih v tako imenovanem bohemskem stilu. Včasih so veljali za prestiž, privoščili pa so si jih samo premožnejši ljudje, danes te vzorce moda lahko ponudi prav vsakomur. Poleg tkanin, kjer jih lahko občudujemo v žakard ali print tehniki, z nanosi, bleščicami in drugimi tehnikami ennoblementa, jih lahko najdemo še na večini modnih dodatkov, npr. čevljih, torbah, rutah, pasovih in dodatkih za dom ter posteljnini. Ko se odenemo v oblačilo z vzorcem divjih živali, ali pa si omislimo samo mali dodatek, v našem modnem stilu zagotovo ne bomo zgrešili.


Zlato-roza sijaj-januar 2021:

   

   

Eden glavnih modnih trendov, najverjetneje celo najlepši in najbolj >nov< za pomlad poletje 2021 je tudi Zlato roza sijaj, Shiny rose&gold in to v celotni modni podobi. Od barvnih odtenkov las, manikire nohtov, make upa, modnih očal, nakita, ur, ovitkov za telefone itd itd.... pa vse do naših oblačil se blešči in še se bo bleščalo v zlatkasto, pudrastih, roza, lila in bež odtenkih - vedno s pridihom sijaja. Pastel, ki ga pomlad nadvse ljubi ostaja, pridruži se mu sijaj, skupaj ustvarita edinstveno sobivanje. To modno kombinacijo, tudi če bo oblačilo še najbolj enostavno, bo vedno obdajal pridih ženstvenosti in elegance.


Devore-januar 2021:

   

Metražna tkanina - le devore, angl. burn out, po naše izžganka, imenujemo tehniko procesiranja na blagu, s katero v interakciji dveh ali več različnih komponent (npr svila in viskoza) dosežemo igro prosojnosti in neprosojnosti blaga oziroma vzorcev. Vedno moramo uporabiti najmanj dve komponenti, od katerih mora biti ena podvržena kemijski reakciji devoreja (razžiranje), druga pa ne. Tako največkrat uporabimo vlakna s proteinsko osnovo, kot npr. svila, le-ta pa kombiniramo z vlakni s celulozno osnovo, kot npr. viskoza, bombaž ali rajon. Po nanosu posebnih gelov, ki raztopijo (izžgejo) vlakna s celulozno osnovo, na tem mestu ostane samo vlakno s proteinsko osnovo - tako dobimo željeni vzorec. Devoreje naknadno lahko še tiskamo ter s tem še dodatno poudarimo bogastvo tkanine v vsej njeni polnosti: igra prosojnosti, različnih intenzivnosti barv in vzorca kot takega. Te lastnosti devoreja dajo oblačilu poseben svečan look!


Britanski navdih-september 2020:

   

Vse kar je povezano s tradicijo in dediščino in tudi vse kar poruši tradicijo in dediščino:

to je eden izmed najbolj zanimivih trendov za prihajajočo sezono jesen/zima 2020-21. Modni oblikovalci so soglasno izbrali blago in materiale, ki izhajajo iz klasične angleške moške garderobe. Grobi tvidi, aristokratske »glencheck« kare, očarljiva pepita, škotski karo v neskončno veliko različicah. Rezultat je slog, ki prehaja iz post-punk-a v jaz-nosim-samo-vintage in se oddalji od tega, kar bi imeli za svečano. Ustvarjena so mini in maxi krila, ki ji ne vidimo krila ampak kot kilte. Suknjiči iz krpank, očitno preveliki.

BlackWatch ali Balmoral? Rojen je nov klan.

Velur-november 2020:

   

Žamet je prožno pletivo z značilno mehkobo in elegantnim leskom. Ima ščetkasto oziroma puhasto površino. Niti, ki štrlijo iz tkanine, so dolge do 1 mm. Tkejo dve plasti žameta hkrati. Osnovne niti so ločene, peta nit pa združuje obe plasti tkanin. Izdelovanje končajo tako, da prerežejo povezovalne niti. Končki te niti tvorijo puh. Zaradi pravokotnih štrlečih niti se barva tkanine spreminja glede na kot, pod katerim tkanino opazujemo, zato je pri polaganju krojev treba paziti, da so postavljeni vsi v isti smeri. Do izuma sodobnih tkalnih strojev je bil zelo drag. Uporabljali so ga za prestižna oblačila. Danes se uporablja za majice, obleke, kostume, različne dekoracije…


Prešito in podloženo-november 2020:

   

Naši artikli CUERS in CORELLI 

Prešito in podloženo blago z mehko kosmateno podlogo ter vmesnim slojem iz vatelina ter z videzom prešitih vzorcev.

Uporabljamo ga predvsem v oblačilne namene, lahko pa tudi v dekorativne. Namenjen je izdelavi raznih jaknic, plaščev in brezrokavnikov kot osnova ali podloga. Uporabi se lahko tudi za izdelavo odej, spalnih vreč, pregrinjal, vrečk…..

Zelo širok spekter uporabe tega prijetnega in toplega materiala.